Bosch WTY87859SN Stor torktumlare med 9 kg kapacitet

(0) 0 omdömen
Utgående. Se alla torktumlare

Energiklass

Energiklass

Energiförbruk/år

Energiförbruk/år

258 kWh

Typ

Typ

Kondens

Torkkapacitet

Torkkapacitet

9 kg

Ljudnivå

Ljudnivå

64 dB

Se alla specifikationer

Rangordning

Alla torktumlare
Nr. 78 utav 3

Bästa torktumlare »

Gå till pris Gå till pris Gå till pris Gå till pris
Score
0
88
87
86
Pris 11.299 kr. 10.299 kr. 6.495 kr. 4.990 kr.
Testresultat
Energiklass
Årlig energiförbrukning 258 kWh 211 kWh 504 kWh 504 kWh
Kondenseringsförmåga
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
Typ Kondens Kondensation Kondens Kondens
Torkkapacitet 9 kg 7 kg 7 kg 7 kg
Ljudnivå 64 dB 65 dB 65 dB 67 dB
Ångfunktion
Värmepumpsteknologi
Score
0
Pris
11.299 kr.
Testresultat
Energiklass
Årlig energiförbrukning
258 kWh
Kondenseringsförmåga
 ABCDEFG 
Score
88
Pris
10.299 kr.
Testresultat
Energiklass
Årlig energiförbrukning
211 kWh
Kondenseringsförmåga
 ABCDEFG 
Score
87
Pris
6.495 kr.
Testresultat
Energiklass
Årlig energiförbrukning
504 kWh
Kondenseringsförmåga
 ABCDEFG 
Score
86
Pris
4.990 kr.
Testresultat
Energiklass
Årlig energiförbrukning
504 kWh
Kondenseringsförmåga
 ABCDEFG 
Score
98
Pris
0 kr.
Testresultat
Energiklass
Årlig energiförbrukning
194 kWh
Kondenseringsförmåga
 ABCDEFG 

Jämförelse

AnvändarrecensionerExpertrecensionerVideorecensioner
(0.00) baserad på 0 omdömen 

Whiteaway.com
(0.00) 0 omdömen

WhiteAway är en stor dansk webbshop, som främst sysslar med vitvaror.


Det er ikke noen ekspertanmeldelser.

Visste du?

Bosch WTY87859SN förbrukar omkring 154,8 kr. på el under loppet av ett år vid 160 torkningar. Det motsvarar 1,0 kr. per tork. 

I uträkningen antas ett elpris på 60 öre/kWh, vilket är genomsnittspriset i Sverige.

Egenskaper

Kapacitet på 9 kg

Torktumlaren har en extra stor kapacitet på 9 kg. De flesta torktumlare har en kapacitet på 7-8 kg.

Beskrivning av Bosch WTY87859SN

Bosch WTY87859SN är en modell som erbjuder massvis av bra funktioner och dessutom ligger i en bra energiklass. Den har en stor kapacitet på 9 kg, vilket gör att den passar bra för ett hushåll på 4–6 personer. Vidare erbjuder den en radda av de mest allmänna programmen, plus en massa tillval och specialprogram för ytterligare möjligheter. Torktumlaren har sensorstyrning, samt en praktisk timer-funktioner. Vidare medföljer en avloppsslang, så att kondensvattnet kan åka direkt ut, vilket sparar tid, eftersom man inte behöver tömma vattenbehållaren på regelbunden basis.
 

Användning och program

Bosch WTY87859SN erbjuder enkel användning, där de olika möjligheterna väljs på frontpanelen. I mitten finns det en vridknapp som erbjuder en massa olika torkprogram och på den högra sidan finns en TFT-display med en uppsättning olika tillvalsfunktioner. Det erbjuds en mängd av de vanligaste torkprogrammen och i form av specialprogram har den: ull, mix, handdukar, syntetiska mattor, sportkläder, dunprogram, anti-skrynkla och diverse tidsbaserade program. Dessutom är denna torktumlare utrustad med en minnesfunktion som låter dig spara de torkprogram + tillval som du oftast använder. Du kan alltså starta den kombination du oftast kör med endast ett enkelt knapptryck. Det är möjligt att spara upp till 2 olika egenvalda program.
 
Vidare är det möjligt att starta programmet när det passar dig bäst (upp till 24 timmar framåt). Denna funktion är extra praktisk när du vill planera i förväg så att kläderna inte ligger i torktumlaren för länge, om du inte har möjlighet att ta ut dem direkt. Torktumlaren är dessutom styrd av sensorer, vilket innebär att den automatiskt går in och registrerar klädernas fuktighet och kontinuerligt reglerar den kvarstående tiden beroende på den. Sensorstyrning ser till att kläderna varken torkas för mycket eller för lite och på så vis slösar den ingen energi i onödan, samt undviker att utsätta kläderna för övertorkande.
 

Energiklass och kondenseringsförmåga

Inom energiklass har modellen fått A++, vilket bestämt placerar den i den bättre änden av skalan. Dess goda energivänlighet beror i hög grad på grund av värmepumpsteknologin, som försäkrar att torktumlaren återanvänder den luft som redan har värmts upp, så att den inte slösar energi på att värma upp ny luft. Bosch WTY87859SN har på samma gång en självrengörande kondensator, som aktiveras varje gång ett program körs. Det är särskilt praktiskt, eftersom torktumlare med en kondensator som inte är tillräckligt ren använder en hel del extra energi för att uppnå en optimal torkning. Den genomsnittliga årsförbrukningen ligger på 258 kWh / år, men den faktiska förbrukningen av energi varierar så klart beroende på hur och hur ofta du använder torktumlaren.
 
När det gäller kondenseringsförmåga har modellen även fått A. Kondenseringsförmågan anger hur mycket fukt som torktumlaren släpper ut i rummet under drift.
 

Tyst i drift

Torktumlaren är utformad i en anti-vibrationsdesign. Det bidrar till att den är mer robust under drift och har en otroligt låg ljudnivå, som närmare bestämt ligger på 64 dB. Det är ett snäpp högre än ett samtal mellan 2 människor, vilket har en typisk ljudnivå på 60 dB (för jämförelses skull).
 

Medföljande avloppsslang

Det följer dessutom med en avloppsslang till modellen. Efter att slangen är monterad kan kondensvattnet rinna direkt ut i avloppet, vilket är mycket praktiskt, eftersom kondensvattenbehållaren inte behöver tömmas kontinuerligt.


Specifikation lista

Energiförbrukning

Energiklass 0% är i klass A+++
Årlig energiförbrukning 258 kWh Genomsnittet är 406 kWh
Årlig elpris 154,8 kr Genomsnittet är 243,6 kr
Elpris per tork 1,0 kr Genomsnittet är 1,5 kr

Allmänna egenskaper

Typ Kondens
Kondenseringsförmåga A
Torkkapacitet 9 kg Genomsnittet är 7 kg
Ljudnivå 64 dB Genomsnittet är 66 dB

Funktionalitet

Värmepumpsteknologi Ja 0% har denna egenskap
Ångfunktion Nej 0% har denna egenskap

Mått och vikt

Feedback

Betyget går från 0-100 och är baserat på recensioner från användare och experter. Läs mer... Vi samlar priser från en mängd olika återförsäljare. Läs mer... Vi samlar recensioner från en mängd trovärdiga webbplatser. Läs mer... Det lägsta priset läggs till i denna pristracker varje vecka. Läs mer...