AEG T8DBW861G

(4.6) 17 omdömen
Score
88
100

 

Torktumlaren är inte längre tillgänglig. Se, vilka torktumlare som är bäst just nu, här

 

PrisjämförelsePrisutveckling

Priset är 125 kr. högre än genomsnittet under de senaste 10 veckorna.

Priset är 14 kr. högre än i förra veckan.

Priset är det högsta på 4 veckor.

Energiklass

Energiklass

Energiförbruk/år

Energiförbruk/år

177 kWh

Typ

Typ

Kondens

Torkkapacitet

Torkkapacitet

8 kg

Ljudnivå

Ljudnivå

65 dB


Rangordning

AEG torktumlare
 Nr. 3 utav 6

Bästa AEG torktumlare »

Alla torktumlare
 Nr. 25 utav 22

Bästa torktumlare »

Alla kondenstorktumlare
 Nr. 22 utav 18


Visste du?

  • AEG T8DBW861G förbrukar omkring 106,2 kr. på el under loppet av ett år vid 160 torkningar. Det motsvarar 0,7 kr. per tork. 

    I uträkningen antas ett elpris på 60 öre/kWh, vilket är genomsnittspriset i Sverige.

Egenskaper

  • Energiklass A+++

    Denna torktumlare är i energiklass A+++, vilket är den bästa möjliga energiklassen. Det betyder det är en energieffektiv modell, som ger bäst besparing på elräkningen.

  • Torktumlare med värmepump

    Denna torktumlare har värmepump, vilket gör att dina kläder torkas på ett mer energieffektivt och billigt vis, genom att spillvärmen återanvänds.


Jämförelse

Omdömen av AEG T8DBW861G

AnvändarrecensionerExpertrecensionerVideorecensionerSkriv en recension
(4.60) baserad på 17 omdömen 

Whiteaway.com
(4.60) 17 omdömen

WhiteAway är en stor dansk webbshop, som främst sysslar med vitvaror.


Det er ikke noen ekspertanmeldelser.
Det finns inga videorecensioner.
Skriv en recension
1
2
3
4
5
Publicera
     
Avbryt

Skriv en recension

Genomsnittlig värdering:  
 0 omdömen

AEG T8DBW861G Miele TDA 150 C NDS AEG T7DBM730G Miele TDB220WP AEG T8DEM842E
Score
88 100
96 100
94 100
92 100
90 100
(4.6)
17 omdömen
(4.8)
113 omdömen
(4.8)
44 omdömen
(4.8)
28 omdömen
(4.6)
42 omdömen
Pris 6.113 kr. 7.990 kr. 4.351 kr. 8.499 kr. 5.999 kr.
Testresultat
Energiklass
Årlig energiförbrukning 177 kWh 494 kWh 277 kWh 211 kWh 235 kWh
Kondenseringsförmåga
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
Typ Kondens Kondens Kondens Kondens Kondens
Torkkapacitet 8 kg 7 kg 7 kg 7 kg 8 kg
Ljudnivå 65 dB 63 dB 66 dB 66 dB 66 dB
Ångfunktion

Beskrivning av AEG T8DBW861G

Kondenstorktumlare med en stor kapacitet på hela åtta kg. Den har den bästa energiklassen på marknaden och sensorstyrning, vilket håller koll på energiförbrukningen och torkningen när maskinen inte är helt fylld. Det finns många olika torkprogram för olika ändamål, så kläderna alltid är bäst bevarade.

Energiförbrukning

Denna torktumlare placerar sig i energiklassen A+++, vilket är den energiklass för torktumlare som förbrukar minst energi. Beräknad utifrån genomsnittligt bruk så ligger den årliga energiförbrukningen på 177 kWh per år.

Typ

Torktumlaren är en kondenstorktumlare. Det innebär att den varma luften kondenseras och samlar upp restvattnet i en behållare. Denna behållare ska tömmas efter varje torkning. Det följer även med en avloppsslang som går att montera på om man inte har lust att tömma kondensbehållaren varje gång. Maskinens kondensationseffektivitet är på nivån B. Kondensationseffektiviteten visar på hur mycket fukt maskinen släpper ut i rummet, på en skala mellan A och G, där A avger minst fukt.

Kapacitet och ljudnivå

Torktumlaren har en ProTex trumma på 118 liter. Där i finns en torkkapacitet på 8 kg kläder, vilket är tillräckligt för att täcka behovet hos en stor familj. Maskinen använder sensorstyrning, så den automatiskt anpassar torkningen till den mängd kläder som är i maskinen. På så vis torkas kläderna aldrig för länge och det slösas aldrig på resurser i onödan. Den stora kapaciteten gör även så att det finns plats för andra stora saker, så som täcken. Ljudnivån är på 65 dB.

Funktioner

Torktumlaren har många olika torkprogram, som välja via en symbolbaserad kontrollpanel. Programmen är bland annat: sängkläder, ull, syntetiskt, bomull, outdoor, silke, täcken/kuddar, lättstruket, blandat bomull/syntetiskt och träningskläder. Dessutom har bomullsprogrammet möjligheten att välja mellan skåpstorrt+, lättstruket och extra torrt. Syntetiskt har också tre inställningar, vilka är skåpstorrt, lättstruket och extra torrt. Det går att starta alla torkprogrammen med fördröjd start.

De många specialprogrammen behandlar kläderna på bästa möjliga vis. Exempelvis är outdoor-programmet speciellt utvecklat för ytterkläder, så som regnjackor och overaller, där klädernas impregnering och vattentäthet bevaras, samt återställs via programmet, så de inte skadas av en tur i torktumlaren. De mildare torkprogrammen låter dig torka textiler som silke och ull utan att de krymper.

Övrigt

Torktumlarens mått är 85 x 60 x 60 cm (höjd x bredd x djup). Kom ihåg att ha bredd och djup i åtanke om du tänker ställa torktumlaren på en tvättmaskin. Torktumlaren väger 49,96 kg. Det går att justera höjden på alla fyra ben. I maskinen sitter en borstlös Silence Inverter-motor, som har tio års trygghetsgaranti. Det följer med ett klistermärke med svensk text för kontrollpanelen, som går att sätta på i efterhand.Betyget går från 0-100 och är baserat på recensioner från användare och experter. Läs mer... Vi samlar priser från en mängd olika återförsäljare. Läs mer... Vi samlar recensioner från en mängd trovärdiga webbplatser. Läs mer... Det lägsta priset läggs till i denna pristracker varje vecka. Läs mer...